Verbindend

communiceren

Communicatie is even vanzelfsprekend als complex. Want terwijl de ene persoon aan 3 woorden genoeg heeft om je te begrijpen, krijg je het aan de andere zelfs met handen en voeten niet uitgelegd. En dan hebben we het nog niet over misvattingen die eruit ontstaan. Het is niet verbazingwekkend dat miscommunicatie één van de voornaamste ergernissen is in (werk)relaties. En daar maakt verbindende communicatie het verschil.

Tijd voor meer efficiënte & constructieve relaties?

Verbindend

communiceren

Communicatie is even vanzelfsprekend als complex. Want terwijl de ene persoon aan 3 woorden genoeg heeft om je te begrijpen, krijg je het aan de andere zelfs met handen en voeten niet uitgelegd. En dan hebben we het nog niet over misvattingen die eruit ontstaan. Het is niet verbazingwekkend dat miscommunicatie één van de voornaamste ergernissen is in (werk)relaties. En daar maakt verbindende communicatie het verschil. Tijd voor meer efficiënte & constructieve relaties?

Wat is verbindend communiceren?

Zelfkennis kennen we als het begin van alle wijsheid. En die zelfkennis in combinatie met empathie en respect: dat is de kiem voor constructieve communicatie. Eens we onze eigen stijl onder de loep hebben genomen, gaan we aan de slag met de verschillende communicatietypes. Zo leren we professionele, maar ook privé-interacties beter begrijpen en beheersen in welke relatie of hiërarchie dan ook. Bovendien word je meer bewust van hoe jouw communicatie binnenkomt bij anderen en waarom communicatie van anderen op een bepaalde manier bij jou binnenkomt.

Het resultaat?

 

 • Meer leven vanuit eigen kracht
 • Verdieping in relaties (liefdes- vriendschaps- en werkrelaties)
 • Effectief omgaan met grenzen
 • Ontspanning
 • Innerlijke rust en ruimte
 • Minder spanning en conflicten
 • Betere samenwerking
 • Meer resultaat
 • Meer begrip en begrepen worden
 • Meer ruimte voor en inzicht in eigen behoeften en gevoelens
Yes, ik plan een afspraak
pexels-fox-1595385

Voor wie?

Deze training is voor iedereen die zijn of haar communicatie naar een hoger niveau wil tillen, relaties wil verbeteren en/of willen bouwen aan een team op een persoonlijke manier. Voor ondernemers, leidinggevenden en teams die willen groeien.

Waarom twistt?

Bij Twistt zijn we gek op samenwerking in al haar vormen. En daar mag gerust over getwist worden. Want enkel zo leren we elkaar beter begrijpen en kunnen we er ook aan werken.

Na 6 mooie jaren een prachtig team te hebben kunnen inspireren aan het hoofd van mijn eigen communicatiebureau, was het tijd voor de grote passie: communicatietrainingen & -coaching. Zo bestaat twistt niet enkel uit heel wat jaren ervaring aan training en coaching om uit te putten, maar ook een sterk netwerk aan top-professionelen waar ik al jaren mee samenwerk.

Werkwijze

De basis is Insights Discovery, de kleurentaal is gebaseerd op het gedachtegoed van Carl Gustav Jung. De Zwitserse psycholoog en psychiater introduceerde het concept van psychologische voorkeuren. Insights Discovery koppelt die voorkeuren aan 4 kleuren. Ze geven je op een aansprekende manier inzicht in je eigen reacties en gedrag en helpen je om te begrijpen waarom andere mensen heel ander gedrag laten zien.

 

Workshop Insights Discovery

 

De basisworkshop verbindend communiceren duurt 1 volledige dag waarin we actief aan de slag gaan met de verschillende stijlen om op elke frequentie kunnen communiceren. Hands-on & ontwapenend. De maand nadien is er 1/2 dag opvolging voor teams of te bespreken voor individuen.

 

    1. Online Insights Discovery profiel
    2. Wat met perceptie?
    3. Begin bij jezelf: wat is je bewuste en minder bewust communicatiestijl
    4. Wat zijn de verschillende communicatiestijlen & hoe kom ik zelf over
    5. De communicatiestijlen ervaren en inoefenen
    6. Opvolging & coaching
Bepaal zelf wanneer we het erover hebben